2018. március 24., szombat

Virslis kifli

Lehet elkészíteni kolbásszal, szalonnával és camping sajttal is. A kifli másnap is puha marad, már ha marad belőle :)

Virslis kifli

A tésztához:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek kristálycukor
2 dl napraforgó étolaj

A kenéshez:
tojás

A töltelékhez:
virsli
sajt

Tetejére: szezámmag (el is hagyható)

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé osztjuk a tésztát.
A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

TIPP: Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasban vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése