Rakjuk el a nyár izét télre! Ha rengeteg meggy termett, amelyet nem birunk elfogyasztani, főzzük be.
Meggybefőtt
1,2 l viz
1 kg kristálycukor
kb. 1 kg meggy
Cukros szirupot készitünk: a vizet a kristálycukorral feltesszük főni, majd ha felforrt, lehűtjük. Ezalatt a meggyet, amelyet előzőleg átválogattunk, belerakjuk az üvegekbe. Ráöntjük a langyos szirupot, lefedjük, letakarjuk, tetejét lezárjuk. Betesszük egy edénybe, amelybe annyi vizet öntünk, hogy ellepje a viz az üveg tetejét (egy kicsit ki is kukucskálhat a befőttesüveg, hogy lássuk hol van :D). Felforraljuk a vizet, és a forrástól számitva 10-15 percig főzzük. Kivesszük az edényből vagy hagyjuk kihűlni benne. Száraz dunsztba rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése