Palacsinta helyett tortilla lehet az alapja, így még gyorsabban tehetjük az asztalra, akár a vendégek elé.
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt vegyesen
2 tojás
1 csapott kk só
hideg ásványvíz, annyi, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk
A töltelékhez:
palacsintánként 3 szelet leheletvékony sonka és 3 szelet lapkasajt, ementáli sajt
tejföl ízlés szerint
krémsajt ízlés szerint (el is hagyható)
A serpenyőt kikenjük egy pici étolajjal. A tésztából sós palacsintákat sutunk ki. Mindegyik palacsintára krémsajtot kenunk, 3 szelet leheletvékony sonkát és 3 szelet lapkasajtot, ementáli sajtot teszünk, tejföllel megkenjük, felcsavarjuk, felszeleteljük és mindegyikbe fogpiszkálót szúrunk.
Délutáni sós uzsonnának kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése