2018. március 19., hétfő

Mini croissant

Ennek a kelt tésztának az az előnye, hogy csak addig kelesztjük, amíg bemelegszik a sütő.

Mini croissant

1 kg liszt
0,5 l tej
1 ek só
1 ek kristálycukor
2 dl étolaj
5 dkg élesztő

A kenéshez:
vaj vagy ömlesztett sajt

Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. A cipókat kinyújtjuk kör alakúra, és 16 cikket vágunk belőle, mint a pizzánál. A cikkek szélesebb végébe teszünk egy késhegynyi margarint vagy sajtot, majd behajtjuk a szélét és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a kifliket, majd a tepsiben hagyjuk kelni. Kelesztés után megkenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése