2018. március 25., vasárnap

Hagymás krumplisaláta

Ezt a salátát bármikor ehetjük, mert egész évben van szezonja. A boltokban mindig kapható burgonya és vöröshagyma, így a húsételek mellé kerülhet egy kis köret. A családunk leggyakrabban rántott hal mellé fogyasztja.

Hagymás krumplisaláta

2 közepes nagyságú burgonya
1 fej vöröshagyma
kb. 2,5 dl víz
1 ek ecet
1,5 ek kristálycukor

Előszór odatesszük a burgonyát főzni: egy edénybe beletesszük a burgonyákat, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Míg fő a burgonya, addig felszeleteljük a hagymát. Lehet karikákra, csíkokra vagy kockákra vágni.
Elkészítjük az öntetet: egy tálba vizet öntünk, beletesszük az ecetet és a kristálycukrot és elkeverjük. 
Közben, mikor megfőtt a burgonya, leöntjük róla a forró vizet, hideg vizet öntünk rá, hogy hamarabb hűljön. Ha kihűlt a burgonya, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Beletesszük a hagymával együtt a cukros-ecetes lébe, és elkeverjük benne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése