2018. március 11., vasárnap

Kelt tésztából töltött tekercs

Mert imádjuk a kelt tésztákat :)

Kelt tésztából töltött tekercs

A tésztához:
50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
4 ek olvasztott vaj
1 kk só
2 ek burgonyapehely

A töltelékhez:
reszelt sajt
kolbászkarikák/virslikarikák/szalonnakockák
olvasztott vaj

Tetejére:
tojás
reszelt sajt

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és fél centi nagyságúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal megkenjük, kolbászkarikákkal/virslikarikákkal/szalonnakockákkal kirakjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Feltekerjük, 5-6 részre vágjuk, így teszünk a másik fél tésztával is.
Letakarva fél órát pihentetjük, majd lekenjük a tetejüket tojással, és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése