2019. július 22., hétfő

Szederszörp

Érik a kertünkben a szeder. Naponta szedem, mert csak kis mennyiségben érik be. Tegnap szederszörpöt készítettem belőle. Nagyon finom, szinte itatja magát.

Szederszörp

20 dkg szeder
2-3 ek kristálycukor
2 dl víz

A szedret megmossuk, a penészes darabokat kidobjuk, a szép darabokat odatesszük főni egy edényben. Kissé szétnyomkodjuk. Kristálycukrot adunk hozzá, és addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Levesszük a tűzről és egy szitán átszűrjük, egy kanál segítségével kinyomkodjuk a levet belőle. Mikor már száraz a gyümölcsvelő, 2 dl vizet adunk hozzá és addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a szörp, poharakba töltjük és ihatjuk.
TIPP: Ásványvízzel hígíthatjuk és citromlevet facsarhatunk bele, úgyis nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése