2013. szeptember 4., szerda

Reszelt alma télire

Igy jár az, aki almapürét akar befőzni. Mert gondoltam magamban, mit nekem ide papir, vagyis menni fog fejből a recept. Viszont, amikor meghámoztam a nyári almát, elfogott a kiváncsiság, pontosabban a kétség, reszelhető-e. Igen, reszelhető, de már almapüré nem lesz belőle. Sebaj, az almás pitébe viszont nagyon finom lesz.

Reszelt alma télire

bő 1 kg érett alma (tisztán mérve)
5 dkg cukor (almától és izléstől függően)
1 kk fahéj
1 kk citromsav

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolitjuk, a húsát lereszeljük a nagylyukú reszelőn. Egy vastag edénybe tesszük, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk, néhányszor megkeverjük. Rászórjuk a fahéjat, a cukrot, a citromsavat. Pár percig főzzük.
Forrón tiszta üvegekbe szedjük, 5 percig fejtetőre állitjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.




Még egy érdekesség, az udvarunkon található zöldalmafa idén ekkora terméssel igérkezik:


Szegénykémet a földön heverve találtam meg. Sok pofont mért rá a sors...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése