Krumpliból rengeteg étel készíthető. Tálalhatjuk köretként vagy akár önálló fogásként. Most az egyik legnépszerűbb magyar köretet mutatom be, ahogy a mi családunk szereti.
Paprikás krumpli
80 dkg krumpli
2 fej vöröshagyma
4 dkg zsír
1 kk darált pirospaprika
0,5 dl víz
1 db zöldpaprika
1 kk só
A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban jól megpirítjuk, megszórjuk darált pirospaprikával, elkeverjük és azonnal öntünk rá vizet. Lefedve pároljuk a hagymát, míg zsírjára nem sül. Beletesszük a hámozott, karikákra vágott krumplit, átforgatjuk a hagymás zsírban, szezon idején tehetünk bele egy megmosott és kicsumázott zöldpaprikát is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése