Bár messze még a nyár, és forróságtól sem kell tartani, a fagylaltot bármikor ehetjük. Régebben készítettem, még a nagy kánikula idején. Bár főzni kell, de így finomabb krémet kapunk.
Vaníliafagylalt
5 dl tej
2 tojássárgája
1 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (eritrittel is helyettesíthető)
Kevés tejet elkeverünk a tojássárgájákkal és a liszttel. A maradék tejet felforraljuk a cukrokkal és hozzáöntjük a kikevert tejet. Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és fagylaltgépben addig forgatjuk, amíg megfagy. Ha nincs fagyi gépünk, akkor megvárjuk, amíg kihűl és betesszük a fagyasztóba. Kis formákba rakjuk, babapiskótával is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése