Már van fent a blogon egy sajtos tészta recept, az egyszerűbb változat, most gazdagabb feltéttel készült. Az benne a jó, hogy akár maradék tésztát is felhasználhatjuk, illetve a maradék alapanyagok eltüntetésére is alkalmas. Nemcsak sonkával, de gombával is kipróbáltam.
Sajtos tészta 2.
1 csomag tészta (maradék tészta is jó, csak meg kell melegíteni)
1 fej vöröshagyma
200 g gépsonka vagy sonkás szalámi
3 db tömlős sajtkrém
150 ml tej
olaj
só, bors
A tésztát hagyományos módon elkészítjük. Ezalatt az étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, majd a sajtot és hagyjuk elolvadni. Végül beleöntjük a tejet, hagyjuk, hogy felforrjon.
A tésztát elkeverjük a sajtos mártással és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése