Idén többfajta lekvárt is főztünk be anyával. Készült meggy diás és hagyományos változatban, később sárgabaracklekvár hagyományosan és legutóbb szilvalekvár hagyományosan, azaz kristálycukorral.
Most egy olyan sárgabaracklekvárt mutatok be, amelyhez csak cukor kell és folyékonyabb változatot kapunk, mint a régi módszernél.
Sárgabaracklekvár
1 kg sárgabarack
60 dkg kristálycukor
A sárgabarackot megmossuk, magját eltávolitjuk, ledaráljuk nagy lyukú darálón. Összekeverjük a cukorral és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap főzzük, több edénybe szétöntögetjük, hogy hamarabb legyen kész. Hagyjuk felforrni és a habját forrja el, tehát még kb. 4-5 percig főzzük. Forrón üvegekbe rakjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése