2013. március 19., kedd

Pirospaprikás zsemlemorzsába forgatott tepsis csirkemell

Hétvégén anyu ismét nem tudta eldönteni, hogy mi kerüljön asztalra vasárnap. Ezért szétnézett a neten valami újdonság és gusztusos recept után és rábukkant Barbinál:

Pirospaprikás zsemlemorzsába forgatott tepsis csirkemell

4 db csirkemellfilé
4 púpozott ek házi darálású zsemlemorzsa
4 tk pirospaprika
2 ek házi ételizesitő
1 ek zsir
2 pohár natúr joghurt (2 x 125 g)
kb. 500 g brokkoli előfőzve 10 percig
20 dkg reszelt trappista sajt

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A tepsit kizsirozzuk. A sütőt előmelegitjük 180 fokra. A húsokat megforgatjuk a pirospaprikában elkevert zsemlemorzsában, majd a felét a tepsi aljára szórjuk. Meghintjük 1 ek házi ételizesitővel, igy külön sózni sem kell a húsokat. Ha bolti ételizesitőt használunk, akkor ez a mennyiség nagyon sok, tehát óvatosan a sózással! Az egyik pohár joghurttal nyakon öntjük a hússzeleteket. Az előfőzött brokkolit rárakjuk, majd a panirozott húsok másik felével betakarjuk. Ismét szórunk rá egy ek házi ételizesitőt, majd a másik pohár joghurtot is rálocsoljuk. Végül rászórjuk a reszelt trappista sajtot is, majd kb. 1 óra alatt pirosra sütjük.




Nagyon puha és szaftos husit kaptunk végeredményül. Mi zöldséges rizottóval ettük. Hálás köszönetem Barbi ezért a fincsi ételért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése