Sajtos-sonkás-póréhagymás és sajtos-szalonnás póréhagymás töltött csibemell
4 szelet csibemellfilé
2 szelet sonka
4 szelet sajt
2 szelet szalonna
1 póréhagyma
néhány főtt tojás karikákra vágva
szárnyas fűszerkeverék
A panirozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A csibemellfilét kiklopfoljuk, jól megkenjük a fűszerkeverékkel. Ráhelyezünk 2 csibemellre 2 szelet sonkát, a másik 2 darab húsra a 2 szelet szalonnát, majd a sajtot is rárakjuk, póréhagymakarikákkal megszórjuk és feltekerjük, mint a palacsintát. Lehet csak félbehajtani, úgy gyorsabb. Aki nem bizik a szerencsében, az fogpiszkálóval is összefoghatja.
Bepanirozzuk a szokásos módon: lisztben meghempergetjük, majd a felvert tojásban is megforgatjuk, végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
Forró olajban kisütjük, először az egyik oldalát fedővel, majd a másik oldalát fedő nélkül sütjük. Rizzsel és salátával kináljuk.
Kirántott májat és rizst ettem hozzá. |
A receptben elfelejtettem közölni, hogy a főtt tojáskarikákat a sonkás csibemellbe raktam, mert délután még szendvicseket is készitettem, és kimaradt pár karika. Hogy milyen volt? Laktató és izletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése