Amerikai csokipudingos krémes
A tésztához:
23 dkg liszt
20 dkg cukor
15 g sütőpor
11 ek viz
7 tojássárgája
2 ek étolaj
A krémhez:
13 dkg cukor
80 g csokoládépudingpor
6 dl tej
7 tojásfehérje
csipetnyi só
Tetejére:
4 dl habtejszin
reszelt csoki vagy csokiforgács
A tojássárgájákat a cukorral habosra verjük. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a vizet és az étolajat. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. Kb. 20x32 cm-es tepsiben sütjük meg előmelegitett sütőben 180 fokon 18-20 percig.
Ezalatt elkészitjük a krémet: a csokoládépudingport és a cukrot 2 dl tejben elkeverjük, a többi tejet odatesszük főni. Mikor felmelegedett a tej, beleöntjük a cukros csokoládépudingporos tejet és sűrűre főzzük. Felverjük a csipetnyi sóval a tojásfehérjéket kemény habbá. Majd óvatosan a még meleg pudingos krémbe keverjük.
A megsült tésztára még melegen rákenjük a krémet és még 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Aztán kivesszük és kihűtjük. Óvatosan eltávolitjük róla a sütőpapirt.
Ha teljesen kihűlt a sütemény, akkor rákenjük a keményre vert tejszinhabot. Reszelt csokival vagy csokiforgáccsal diszithetjük.
Elbénázott arc: rátettem a formát és ráragadt :( |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése