Vaniliás karamella "likőr"
10 dkg nádcukor
2 dl habtejszin
2 dl tej
0,5 dl főzött kávé
1-2 mk rumaroma
1 vaniliarúd
A cukrot alacsony lángon, kevergetés nélkül megolvasztjuk. Amikor hasonlitani kezd a mézre, felöntjük a tejszinnel, összeforraljuk. A karamella szépen visszakeményedik, szépen el fog olvadni.
Hozzáöntjük a kávét, a vaniliarúdat, és annyi tejet, amennyire szeretnénk, hogy édes legyen. Hagyjuk lassú lángon forrni. Picit sűrűsödni fog, de nem lesz az a nehezen folyó, vastag krémlikőr.
Végén hozzáadjuk az izlésünknek megfelelő rumaromát.
Hűtőben hagyjuk érni néhány órát, és már fogyaszthatjuk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése