2013. március 8., péntek

Tárkonyos krumplileves

A Kifőztük oldalán láttam meg és rögtön beleszerettem. Mivel tárkony is van benne, nem volt kétséges, hogy elkészitem. Annyira izlett, hogy rögtön megettem a maradékot, amit apám otthagyott az edényben :) Köszönet a receptért Dulminának!

Tárkonyos krumplileves

60 dkg krumpli
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1-2 ek étolaj
kb. 1 l viz
2 db babérlevél
1 ek őrölt fűszerpaprika
1 kk só
1 kk őrölt köménymag
5-6 ek burgonyapehely
1 tk száritott tárkony
2-3 ek tárkonyecet vagy fehérborecet

Meghámozzuk a zöldségeket: a krumplit fél cm-es, a sárgarépát és gyökeret pedig ennél vékonyabb karikákra vágjuk.
Egy vastagabb aljú edényben felmelegitjük az olajat, majd állandóan kevergetve megpiritjuk rajta a felkarikázott zöldségeket. Felengedjük vizzel, hozzáadjuk a babérleveleket, az őrölt fűszerpaprikát, a sót és az őrölt köménymagot. Forrás után mérsékeljük a lángot, és addig főzzük, amig haraphatóra nem puhul a zöldség. Állandó kevergetés mellett beleszórjuk a burgonyapelyhet, és megvárjuk, amig feloldódva besűriti a levest. Végül hozzáadjuk az ecetet és a száritott tárkonyt is.
TIPP: Télen a krumpli felét vagy kétharmadát csicsókára cserélhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése