2013. március 27., szerda

Töltött tojás

Két évvel ezelőtt ünnepeltük a keresztapám 50. születésnapját. A sok húsos falat mellett voltak szemet gyönyörködtető köretek is. Ezek közül emelném ki most, a húsvétra való tekintettel:

Töltött tojás

8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt (kenhető sajt is megteszi)
só, őrölt bors
1 kk mustár
4 közepes paradicsom

A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabb részt vágtuk ki, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
A tojássárgájákat összekeverjük a krémsajttal (egy keveset tegyünk félre a diszitéshez), a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
A paradicsomokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk és a tojásokra boritjuk.
Tetejét a megmaradt krémsajttal diszitjük.


Készült még vendégváró szendvics és sündisznó formára tűzdelt fasirtgolyó is. Ezekről majd később osztom meg a receptet, mert még elő kell halásznom a papirt, amire fel lett jegyezve :)

(Forrás: Nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése