2013. március 28., csütörtök

Szalámis saláta

Ez a recept már olyan régen megvan, hogy nem is tudom, hogy kitől származik, honnan lett véve kipróbálásra. Anno még anya jegyezte fel egy cetlire, majd egy rendes jegyzetfüzetet véve irta bele a már bevált inyencséget.

Szalámis saláta

70 dkg diétás szalámi (2 cm-es csikokra vágva)
1 kis pohár tejföl
1 üveg majonéz (light-os is jó bele)
10-15 dkg zöldborsó
3 db sárgarépa (kockákra vágva)
só, törött bors
1 db feferon vagy izlés szerint piros paprika

A cukorborsót és a sárgarépát sós vizben odatesszük főzni. Mikor forr a viz, egy szitával leszűrjük a vizet róla és hagyjuk kihűlni. Hideg folyó vizet is engedhetünk rá, igy gyorsabban kihűl.
A felszeletelt szalámira ráöntjük a tejfölt és a majonézt és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a kockákra vágott paprikát és a kihűlt zöldséget. Betesszük a hűtőbe érni.
Hűtőben tároljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése