Pohárkrémek készültek, mert nem tudtam dönteni a gasztroblogok és a szakácskönyvek tengerében. Nagyon bőséges kinálattal rendelkeznek már most és még igy is születnek mindennap újabb és újabb csodák.
Legalább kipróbáltam az eperport, amit úgy kaptunk az egyik ismerőstől.
Eperzselés pudingkehely
A zseléhez:
40 dkg eper (most nálam eperpor cukorral édesitve, igy tovább nem izesitettem)
1 kis tasakos szintelen tortazselé
3-4 ek cukor
3 dl viz
A pudingkrémhez:
2 csomag vanilia pudingpor (főzésnélküli)
5 dl tej
3 dl tejszin
Az epret megmossuk, leszáritjuk, majd kis kockákra felvágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük 3 dl vizzel és kevergetve felforraljuk. 1 percig forraljuk, aztán levesszük a tűzről. Az eperre öntjük, összekeverjük és 6 kehelybe elosztjuk. Hűtőbe tesszük, mig teljesen megdermed.
A pudingporokat a tejjel kikeverjük. A tejszint habbá verjük és utána a pudinghoz keverjük. A lehűlt zselére kanalazzuk és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Diszithetjük eperrel és tejszinhabbal.
Almás trifle
80 dkg alma
10 dkg nádcukor
pici szerecsendió, citromlé
1 csomag főzésnélküli vaniliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg babapiskóta
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és egy kevés citromlevet, és addig pároljuk, amig a leve el nem párolog. Izesitjük szerecsendióval és félretesszük hűlni. Közben a babapiskótákat apróra tördeljük. A pudingporokat kikeverjük a tejjel. Poharakba rétegezzük úgy, hogy egy sor babapiskóta, rá egy réteg párolt alma, majd puding, és még egyszer megismételjük a rétegezést. Tejszinhabbal is tálalhatjuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az izeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése