Mint mindig, most is nehezen tudtam dönteni, végül a választásom a következő forró italra esett:
Mézes-gyömbéres forró csokoládé (2 személyre)
2 dl tej
2 dl tejszin
1 tk reszelt gyömbér
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 ek méz
2 pillecukor szeletekre vágva (nálam egészben maradt)
A tejet és a tejszint felmelegitjük, majd belereszeljük a gyömbért és hagyjuk kb. 20 percet ázni a forró tejben. Amig a gyömbér ázik, vizgőz felett felolvasztjuk az étcsokit. Majd leszűrjük a gyömbért, alaposan ki is nyomkodjuk, és a tejszines tejet újra felmelegitjük. Beleöntjük az olvadt csokit és kb. 5 percig még kevergetve főzzük. Végén elzárjuk alatta a lángot, hozzáadunk 1 ek mézet, alaposan összekeverjük és a csészékbe kanalazzuk. Tetejére pillecukrot szórunk, ami finoman olvadozik a forró csokoládéban.
Jó választás, jól néz ki, biztosan finom is volt! :)
VálaszTörlésNekem pillecukorral jobban izlett, de nélküle is fincsi volt! :)
VálaszTörlés