2013. március 18., hétfő

Tárkonyos zöldségleves

Levesre vágytam. Megnéztem a hűtőszekrény és a kamra tartalmát, hogy mit tudnék összehozni a fellelhető alapanyagokból.
Ez lett belőle:

Tárkonyos zöldségleves

30 dkg hámozott krumpli
1 pohár mirelit zöldségkeverék (karfiol, répa, brokkoli)
maradék tarhonya
só, bors
1 kk tárkony
majoranna
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 ek étolaj
kb. 2 l viz
2-3 marhahúsleveskocka

Az étolajat felforrósitjuk, megpiritjuk rajta a felszeletelt vöröshagymát és a felkockázott krumplit. Mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, kb. 2 dl-t. Felöntjük vizzel, hagyjuk forrni. Beledobjuk a marhahúsleveskockákat. Hozzáadjuk a tarhonyát is. Addig főzzük, amig a krumpli meg nem puhul. Majd sózzuk, borsozzuk, majorannával izesitjük. Belerakjuk a tárkonyt is.


Ha túl sűrű lett, pótoljuk egy kis vizzel. Kb. 4 tányérra elegendő adag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése