Mandarinzselé
5 dl frissen facsart mandarinlé (mert még idő előtt eltűnne, ha már hamarabb kifacsarnánk)
fél csomag citromsav
1,5 kk zselatinpor (sárga szinű zselét használtam)
4 ek nádcukor
1,5 dl mentás zöldtea
Összekevertem a mandarinlevet a kihűlt mentás zöldteával és hozzáadtam a zselatinport. Hagytam pár percig pihenni, hogy a zselatin megduzzadjon.
Majd hozzáadtam a citromsavat és ezt a keveréket felraktam a tűzhelyre megfőzni. Folyamatos keverés mellett 1 percig főztem, utána hozzákevertem a nádcukrot és még 5 percig főztem.
Beleöntöttem a forró masszát a befőttes üvegekbe és hagytam kihűlni.
Az aszpik enyhén savanyú lett, a mentás zöldtea izzel. Jó kenyérre kenve és joghurtba. Remélem, finom lesz a palacsintához is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése