2013. március 26., kedd

Tárkonyos póréhagymaleves

Kevesen tudják, hogy régebben leveses voltam :) Szinte nem múlt el nap anélkül, hogy minimum egy  finom melengető lédús, ropogós vagy éppen a szájban elolvadó zöldségekkel megrakott tányérnyi adagot vagy akár rögtön kettőt el nem fogyasztottam.
S mivel a tél úgy tűnik, nem akar itthagyni minket, ezért össze is dobtam kb. 4 főre elegendő mennyiséget, hogy valami felmelegitse a hideg végtagjainkat.

Tárkonyos póréhagymaleves

1 szál póréhagyma
2 db sárgarépa
3-4 közepes méretű burgonya
1-2 ek étolaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejszin (nálam habtejszin)
kb. 1 l viz
1 tk tárkony

Az étolajon megpiritjuk a felkarikázott póréhagymát, a zöld szárával együtt. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt krumplit (lehet kockázva vagy karikákra vágva), még egy kis ideig együtt piritjuk. Majd felöntjük vizzel, ha van maradék húsleves, azzal öntjük fel. Hagyjuk felforrni, beledobhatunk a felforrt vizbe 1-2 húsleveskockát/zöldségleveskockát. Közben összekeverünk egy tálban vagy nagyobb pohárban a tejet a tejszinnel és beleöntjük a levesbe. Állandó keverés mellett hagyjuk felforrni, majd izesitjük tárkonnyal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése