2013. szeptember 30., hétfő

Vaniliasodó

Bizony, megesik, hogy a kedvenc desszertünk mellé jólesik egy szósz, egy mártás, vagy valamilyen krém, amely nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem kényezteti a lelket és a nap fénypontjává emeli. Ilyen a vaniliasodó is, amelyet a bundás alma mellé tálaltam.

Vaniliasodó

7 dl tej
4 tojás
8 dkg porcukor
1 ek liszt vagy étkezési keményitő
1 csomag vaniliás cukor
2 dkg vaj

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat 2 dl tejjel, 5 dkg porcukorral és az 1 ek liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaniliás cukorral feltesszük főni, majd ha felforrt, beleöntjük a tojássárgájás keveréket, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amig sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és ezzel fényesre keverjük. A tojásfehérjehabot is a forró mártáshoz adjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése