A cukkinit sokféleképpen el lehet késziteni: sütve, töltve, rántva. Lereszelhetjük a nagy- vagy kislyukú reszelőn, megsüthetjük zsenge állapotában vagy összekeverhetjük más zöldségekkel is. Darált húsokba is kitűnő töltelék semleges ize miatt.
Most éppen a bevált palacsintatésztareceptemet vettem elő a cukkinik kisütéséhez:
Palacsintatésztában sült cukkinik
1 közepes vagy 2 kisebb méretű cukkini
A palacsintatésztához:
25 dkg finomliszt
1 tojás
2 dl tej
só
A cukkinit meghámozzuk és felkarikázzuk fél centi nagyságúra. A palacsintatésztához az alapanyagokat összekeverjük csomómentesre egy habverővel vagy mixerrel és a megsózott felkarikázott cukkiniket belemártjuk. Egy evőkanál segitségével mindkét oldalát beteritjük a masszával. Egy edényben bő olajat melegitünk, majd a forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy konyhai papirtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Tálalhatjuk hasábburgonyával, salátát is adhatunk mellé, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése