Kelt almás palacsinta
20 dkg alma
20 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
olaj vagy vaj a sütéshez
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Az élesztőt kevés cukros tejben megkelesztjük. A lisztből, a tojássárgájákból, a tejből csipetnyi só hozzáadásával palacsintatésztát készitünk. Belekeverjük a megkelt élesztőt és a lereszelt almát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük. Egy serpenyőben olajat vagy vajat forrósitunk és a szokásostól eltérően vastagabb palacsintákat sütünk. A kisült palacsintákat kettéhajtjuk, egy tányérra tesszük, hogy félig fedjék egymást és megszórjuk fahéjas porcukorral.
Finom volt igy is, de legközelebb kisebb átmérőjű adagokat sütök :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése