2013. szeptember 16., hétfő

Kelt almás palacsinta

Nyári almából készült ez a kissé vastag palacsinta, amely élesztőt is tartalmaz. Habár most a cukor véletlenül kimaradt, de korrigáltam a fahéjas porcukorral tálaláskor. A tojást szétválasztva adjuk a masszához, igy finomabb lesz.

Kelt almás palacsinta

20 dkg alma
20 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
olaj vagy vaj a sütéshez

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Az élesztőt kevés cukros tejben megkelesztjük. A lisztből, a tojássárgájákból, a tejből csipetnyi só hozzáadásával palacsintatésztát készitünk. Belekeverjük a megkelt élesztőt és a lereszelt almát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük. Egy serpenyőben olajat vagy vajat forrósitunk és a szokásostól eltérően vastagabb palacsintákat sütünk. A kisült palacsintákat kettéhajtjuk, egy tányérra tesszük, hogy félig fedjék egymást és megszórjuk fahéjas porcukorral.






Finom volt igy is, de legközelebb kisebb átmérőjű adagokat sütök :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése