2013. szeptember 2., hétfő

Cukkinis-gombás melegszendvics

A kedvenc melegszendvicskrémemet variáltam át kissé, hogy a cukkini se vesszen kárba. Akinek nincs kertje, ahol megteremne a zöldség, az se búsuljon, hagyja ki vagy vegyen a legközelebbi zöldségesnél...
Gomba helyett szalonnából készülhet vagy sonkával, sonkás szalámival is finom. Isteni ilyen hűvös időben egy bögre teával.

Cukkinis-gombás melegszendvics

1 fej vöröshagyma
1 kevés étolaj
1 közepes méretű cukkini
800 g konzerv gomba
3 dl tej
1 ek liszt
fél tubus tömlős sajt
ételizesitő izlés szerint
4 szelet kenyér
sok-sok reszelt sajt

Egy kevéske olajon megpiritjuk a kockákra vágott vöröshagymát, majd a szintén kockákra felszeletelt cukkinivel és az apróra vágott gombával is megsütjük. Ételizesitővel megszórjuk. Egy pohárban elkeverjük a tejet a liszttel, hogy csomómentes legyen, és a sajtot is hozzáadjuk. Ráöntjük a zöldségekre és kevergetve sűrűre főzzük. A sütőt előmelegitjük 180 fokra. A kenyereket megkenjük a krémmel, bőven megszórjuk reszelt sajttal. Pirulásig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése