Még mindig terem a kertünkben a paradicsom. S mivel nem sok érik már be egyszerre, ezért hogy romlandóba ne menjen a már megérett zöldség, levest főztünk belőle. A befőzéshez kevés volt, igy a másnapi ebéd is meg volt oldva.
Paradicsomleves
1 fej vöröshagyma
kb. 1 kg-nyi paradicsom
1 maroknyi rizs
kevés viz
izlés szerinti cukor
A szép egészséges paradicsomokat megmossuk, keresztben négyfelé vágjuk. Egy turmixgépbe rakjuk a feldarabolt paradicsomokat, néhány másodpercig hagyjuk a motort járatni, amig folyékony massza nem lesz belőle. Átöntjük egy vastag falú edénybe, ahol néhány percig rotyogtatjuk. Ha már forr, belerakjuk a meghámozott vöröshagymát egészben, a cukrot és a vizet. Megkeverjük és pár percig főzzük. Majd belerakjuk az átmosott, szitán átszűrt és átválogatott rizst is. Addig főzzük, amig a rizs meg nem puhul.
Reszelt sajttal megszórva tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése