2013. szeptember 21., szombat

Almaszósz

Ha van még nyári alma a kertben, nagyon jól jöhet a belőle készitett almaszósz is, pl. mikor beteglátogatóba megyünk. Vagy ha csak egy gyors könnyű desszertre vágyunk. Katakonyha receptje szerint.

Almaszósz télire

1 kg érett alma (kb. 90 dkg almahús tisztán mérve)
3-5 dkg cukor (almától és izléstől függően)
1 tk citromsav
őrölt fahéj (izlés szerint)

Az almát meghámozzuk, a magházukat eltávolitjuk, a húsát kockára vágjuk. Egy edénybe rakjuk, és fedő alatt párszor átkeverjük. Néhány perc alatt az alma megpuhul, ekkor egy botmixerrel pürésitjük. Rászórjuk a cukrot, a fahéjat, a citromsavat és még 3-5 percig főzzük. Forrón tiszta üvegekbe mérjük, 5 percre fejtetőre állitjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.




2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet maradék alma hasznosítására. Mártogatnék egy babapiskótát én is:-)

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem almából és birsalmából is, nem jutott eszembe botmixert használni hozzá, isteni lett mindkettő, köszönöm :) Bejegyzés róla itt http://vicuska13.blogspot.com/2013/09/almaszeletek-kulonleges-befozesi-modja.html

    VálaszTörlés