2019. június 8., szombat

Skót palacsinta

Ezt a desszertet még 7 évvel ezelőtt készítettem el. A megszokott hozzávalókon kívül még sütőport is tartalmaz, talán innen az elnevezés:

Skót palacsinta

16 dkg liszt
2 tojás
1 ek cukor
2 kk sütőpor
10 dkg Rama margarin
2-2,5 dl tej

a sütéshez: Rama margarin

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze: a lisztet, a cukrot és a sütőport. Hozzátesszük a tojásokat, adunk hozzá olvasztott margarint, és a tejet apránként hozzáadva, csomómentesre keverjük.
A tésztát margarinnal kikent palacsintasütő közepére öntjük, de ne folyjon szét a széléig, maradjon sűrű a közepén. Fakanállal vagy műanyag lapáttal megforgatjuk, hogy mindkét oldalán megsüljön.
Ha kisütöttük mindent, fahéjas vajjal vagy margarinnal ízesíthető: 10 dkg puha szobahőmérsékletű vajat vagy margarint ízlés szerint keverjünk el 1-2 ek porcukorral, 1 kk fahéjjal és kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése