Ha maradt tavalyról szilva a fagyasztóban, akkor készítsük el:
Bukta szilvával
A tésztához:
500 g rétesliszt
1 csomag friss élesztő
fél kk só
60 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 kk rum
2,5 dl tej
50 g Hera margarin
A töltelékhez:
szilva
fahéjas cukor
A kenéshez:
étolaj
A lisztet, a vaníliás és kristálycukrot, a rumot, a sót, a tojássárgájákat, a tejet, az olvasztott Herat és az élesztőt alaposan összedolgozzuk. A tésztát enyhén meglisztezzük, letakarjuk tiszta konyharuhával, és hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán vagy nyújtólapon szétsodorjuk. Négyzetekre osztjuk, mindegyikre teszünk egy fél szilvát, megszórjuk fahéjas cukorral és kerek gombóccá formázzuk.
Kizsírozott tepsire rakjuk és megkenjük a tetejüket étolajjal.
Előmelegített sütőben 190 fokon aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése