Ripegős-ropogós keksz. Csak úgy itatja magát.
Sajtos keksz
45 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt (trappista a legjobb)
2 tk só
2 ek tejföl
A kenéshez:
tojás
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra, 2 mm-re kinyújtjuk. Ajánlatos 2 részletben kinyújtani, mert akkor kényelmesen elfér a nyújtólapon.
A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombuszalakúra vágjuk. Lehetnek tetszőleges méretűek, de kb. egyformák legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük 200 fokon előmelegített sütőben szép rózsaszínre.
Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a másik már 10 perc alatt kész. Kb. 4 tepsinyi adag lesz belőle.
TIPP: Ünnepek alkalmával akár formával is kiszaggathatjuk a tésztákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése