2019. június 28., péntek

Fahéjas almás palacsinta

Remélem, nem kaptok csömört, hogy megint palacsintareceptet hozok :) De a palacsintát nem lehet megunni. Hisz annyi változata van...

Fahéjas almás palacsinta

1 tojás
62,5 g liszt
125 ml tej
0,5 ek étolaj
1 ek rum (elhagyható)
csipetnyi só

A töltelékhez:
1 alma
1 kk őrölt fahéj
0,5 ek cukor
0,5 ek vaj

A tojást felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet az apránként hozzáöntött tejjel, a rummal, a végén pedig a felvert tojással. Amikor a palacsintatészta simává válik, betesszük a hűtőbe legalább fél órára. Sütünk belőle 2 darab palacsintát.
A palacsintát hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük a tölteléket. Megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a lereszelt almát. Szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd addig főzzük, amíg az alma leve el nem párolog. Töltsük meg a palacsintákat, azonnal tálalhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése