2019. június 23., vasárnap

Nagyszerű sós lepény

Nagyszerű sós lepény

A tésztához:
600 g rétesliszt
4 dl tej
1 tojás
50 g vaj
1 csomag élesztő
1 kk cukor

A töltelékhez:
150 g sonka (sonkás szalámit használtam)
4 db paradicsom
3 db pirospaprika
2 tojás
200 g reszelt sajt (a töltelékhez és a tetejére)
ételízesítő

Kelt tésztát készítünk a szokásos módon: a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mikor halványbarna hab képződött a tetején, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. 3 részre osztjuk.
A tésztát téglalap alakúra sodorjuk. Az egész tésztát megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a feldarabolt sonkával, a felszeletelt paradicsommal és a paprikával. Megszórjuk reszelt sajttal és megfűszerezzük az ételízesítővel.
A tésztát félbehajtjuk, finoman megnyomkodjuk, még egyszer félbehajtjuk és kb. 3 cm-es széles darabokra vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire rakunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük, kb. 20 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése