Már van a blogon 4 fajta jegeskávé, de még mindig megunhatatlan számomra. Igaz, nem iszom mindennap, csak nyáron alkalmanként, mikor már elviselhetetlen a hőség.
Kipróbálhatjátok a bécsi jegeskávét, megkóstolhatjátok a diós jegeskávét, elkészíthetitek a Váncza-féle jegeskávét, illetve felfrissíthetitek magatokat egy frissítő jegeskávéval.
Jegeskávé 1 személyre
200 ml víz
7 g darált kávé
1 gombóc vaníliafagylalt
1 kk nádcukor
tejszínhab a díszítéshez
A kávét forró vízzel leontjuk, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk kihűlni. Egy üvegpohárba belerakjuk a fagylaltot, ráöntjük az átszűrt kávét és tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése