Nevét onnan kapta, hogy alkoholt is tartalmaz, de elhagyhatjuk, ha nem szeretjük benne, illetve, ha gyerekek is fogyasztják. Ebben az esetben viszont nem lesz francia. Bár még habtejszín és vaj is kell bele, ezért:
Francia palacsinta
1,5 dl tej
1,5 dl habtejszín
15 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj és narancshéj (elhagyható)
3 tojás
3 cl rum (1 tk rumaroma is elég bele)
3 dkg vaj
csipetnyi só
a sütéshez: vaj
Egy tálban a tejet, a habtejszínt, a tojásokat és a lisztet simára keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a narancshéjat, a vaníliás cukrot, a sót, a rumot és az olvasztott vajat.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg, de ha lehet, akkor kisebb palacsintasütőben.
Porcukorral megszórva tálaljuk ízlésünknek megfelelő töltelékkel.
A recept Boda Zoltánné Ízletes étel - Hagyományos és új ízek a konyhában című szakácskönyvéből származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése