Kávés rumosgolyók (kb. 40 db)
12,5 dkg lágy vaj
10 dkg barna cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 tojás
2 ek instant kávépor
1 ek rum/rumaroma
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
A diszitéshez:
10 dkg porcukor
2 ek frissen főtt kávé
10 dkg kávébab (késztermék) - elhagyható
liszt az összedolgozáshoz
A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a kávéport és a rumot. A liszttel gyorsan csomómentesre gyúrjuk. A tésztát 2 adagra osztjuk, és belisztezett gyúródeszkán rudakat formálunk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűvös helyre tesszük.
Ezalatt a sütőt előmelegitjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapirral. A rudakat 20-20 szeletre vágjuk, golyókat formázunk, majd a tepsibe rakosgatjuk a golyókat. Alul-felül sütőben 175 fokon, légkeveréses sütő esetében 160 fokon 10-12 percig sütjük. A sütőpapirral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
A diszitéshez a porcukrot elkeverjük a kávéval. Bekenjük a golyókat és mindegyik tetejére 1 kávébabot helyezünk.
Egy részét darált dióba forgattam. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése