Töltött csibemell palacsintatésztában
4 szelet csibemell
4 szelet sajt
4 szelet gépsonka
A palacsintatésztához:
1 tojás
csipetnyi só
125 g finomliszt
1,5 dl tej
Ezenkivül:
liszt
fogpiszkáló vagy hústű a csibemellek összetűzéséhez
étolaj
A csibemelleket kikloppfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy szelet sajtot és egy gépsonkát. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összefogjuk a csibemelleket. Egy kevés finomlisztben meghempergetjük, hogy rátapadjon a palacsintatészta, amely a következőképpen készül: egy tojást felverünk, csipetnyi sóval izesitjük, finomlisztet adunk hozzá, majd annyi tejjel higitjuk, hogy tejszinsűrűségű masszát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Belemártjuk egyenként a kevés finomlisztben meghempergetett töltött hússzeleteket úgy, hogy mindkét oldalát befedje, majd forró étolajban kisütjük szintén mindkét oldalát.
Izlés szerinti körettel tálaljuk. Egyaránt jól illik hozzá a tarhonya, a hasábburgonya vagy a rizs. Savanyúságot, kovászos uborkát vagy salátát is adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése