2013. december 16., hétfő

Mogyorós tejcsokoládés pöfeteg

Ez is kipróbálásra került, mint annyi más finomság, de ez pikk-pakk elfogyott. Érdemes dupla adaggal kezdeni, mert bár kissé macerás, viszont megéri a fáradtságot. És persze, gasztroajándéknak sem utolsó! Ahogy Lilla irta, 17-20 darab lesz ebből az adagból, igy, ha kóstolni is szeretnénk, akkor muszáj duplázni az adagot :D
Nevét kissé átirtam, mert mogyorós tejcsoki felhasználásával készült, bár aki jobban kedveli az étcsokit, azzal helyettesitse, de akkor már nem mogyorós lesz...
Lillának pedig óriási köszönet jár, hogy feltette a blogjára! Ja, és nekem a puszedlire emlékeztetett az ize és a kinézete egyaránt...

Mogyorós tejcsokoládés pöfeteg

10 dkg mogyorós tejcsokoládé
9,5 dkg liszt vagy 3,5 dkg liszt és 6 dkg darált mogyoró
1 kk sütőpor
csipetnyi só
1 tojás
3 dkg kristálycukor
2 dkg vaj
1 ek rum

Ezenkivül:
kristálycukor a hempergetéshez
porcukor a hempergetéshez

A vajat és a csokit mikróban megolvasztjuk, majd alaposan kikeverjük. A tojást egy villával vagy habverővel felverjük a cukorral és a rummal. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Először a tojásos, majd a lisztes keveréket adjuk a csokihoz. Alaposan összekeverjük, elég hig lesz a massza, és minimum 2 órára a hűtőbe rakjuk. Majd a sütőt 180 fokra előmelegitjük, és egy tepsit sütőpapirral bélelünk ki. Két tálkát veszek elő: az egyikbe a kristálycukrot szórom, a másikba a porcukor kerül. Kivesszük a hűtőből a tésztát, és gyorsan egy kávéskanállal és az ujjaim hegyével golyókat, kisebb diónagyságú gömböket formálunk belőle. A golyókat előbb a kristálycukorban, majd a porcukorban megforgatjuk, végül a tepsibe rakjuk. Kb. 4 cm legyen két golyó között. 12 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése