Választásom a narancsos kiflire esett, annál is inkább, mivel a narancsok már nem voltak frissek és sürgősen fel kellett használni:
Narancsos kifli (16 db)
A tésztához:
4 db narancs reszelt héja
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg puha margarin
kb. 1 dl frissen facsart narancslé
Szóráshoz:
vaniliás porcukor
A narancsokat jól megmossuk és szárazra töröljük. Ezután lereszeljük a héját. Vigyázzunk, hogy a fehér részt ne reszeljük, mert akkor kesernyés izű süteményt kapunk. Kifacsarjuk a narancsok levét.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt narancshéjat, majd a puha margarint és a narancs levet. A narancs levet csak apránként adagoljuk, mert csak annyira van szükség, amelytől jól összeáll a tészta. Kissé ragadós tésztát kapunk, de lisztes felületen átgyúrva hamar puha lesz.
Két egyforma cipóra osztjuk a tésztát. Egyenként mindegyiket kb. fél centis vastagságú körre nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk és feltekerjük kifli formájúra.
Lekvárral is megtölthetjük a kifliket, de önmagában is megsüthetjük. Sütőpapiros tepsire fektetjük a kifliket, majd előmelegitett sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
Vaniliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése