2013. december 20., péntek

Fahéjas fenyők

Az első aprósütemény, amit anyuval kipróbáltunk az idén. Pontosabban ő állitotta össze a tésztát és gyúrta, majd nyújtotta. Én csak szaggattam a formával :) Tupperware-s recept.

Fahéjas fenyők

210 g finomliszt
20 g kakaópor
70 g porcukor
140 g vaj
40 g darált dió
1 tk őrölt fahéj

Egy tálban a hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, amelyet a hűtőben hagyunk pihenni. Pár óra elteltével kivesszük a hűtőből a tésztát és nyújtólapon a sodrófa segitségével kinyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszaggathatjuk. Én fenyőformával szaggattam ki a kinyújtott tésztát. Ha nagyon ragadna a tészta, lisztezhetjük. A sütőt 125 fokra előmelegitjük és a kizsirozott vagy kivajazott tepsiben a kiszaggatott tésztát 10 percig sütjük. A megsült tésztát lekvárral összeragasztjuk és csokival leöntjük vagy belemártogatjuk a felolvasztott csokiba.
Műanyag dobozban tárolhatjuk, hogy sokáig frissek és aromásak maradjanak.






2 megjegyzés:

  1. Kedves Andi,
    Ezúton kívánok békés, boldog, finomságokkal teli új évet és minden jót Neked és kedves Családodnak!
    Szeretettel ölel Andi az AranyTepsi blogról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi,

      Nagyon szépen köszönöm az újévi jókivánságokat és viszont kivánom szivemből, hogy továbbra is lepj meg bennünket a csodás inycsiklandó ételfotóiddal :) Boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kivánok Neked és családodnak!

      Törlés