2013. december 19., csütörtök

Tejszines gombás tészta

Csak egy kis tészta, nem mindennapi feltéttel. Legalábbis számomra...
Eredeti recept itt.

Tejszines gombás tészta

300 g száraztészta
25 g vaj
1 ek olivaolaj vagy étolaj
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszin
3 ek reszelt sajt
250 g gomba
fehérbor
izlés szerint ételizesitő
fekete bors

Egy edényben vizet forralunk, sózzuk, kifőzzük benne a tésztát.
Ezalatt felszeleteljük a gombát és a fokhagymát lereszeljük. Egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a fokhagymát. Majd ha üvegesre pirult a fokhagyma, belerakjuk a gombát is. Kb. 8-10 percig piritjuk, felöntjük fehérborral. Lassú tűzön főzzük, amikor elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a tejszint és a reszelt sajtot is. Sűrűsödésig főzzük.
A megfőtt tésztáról leszűrjük a vizet és szitán hagyjuk lecsepegni róla a felesleges vizet.
Egy csekély tányérra rakunk a tésztából és egy merőkanál segitségével teszünk rá a szószból is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése