2013. december 8., vasárnap

Brokkoli krémleves

Sikerült egy szép brokkolipéldányra szert tennem. Krémleves készült belőle. Most az egyszerű változatot választottam. Marton János, a FőzniJó séfjének a receptje.

Brokkoli krémleves

1 fej brokkoli
1-2 gerezd fokhagyma
7-8 dl tej
1 kk mustár
csipetnyi só, bors
1 ek liszt
1 ek olivaolaj vagy étolaj
1 kevés tejszin

Kevés olivaolajos sós vizben puhára főzzük a brokkolit. Miután megfőtt, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, mustárt, sót, borsot. A tejet és a lisztet egy kevés tejszinnel besűritjük. Kb. 20 percig főzzük folyamatos keverés mellett.

Sós, azaz Lala kiflivel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése