Most kijelentem, hogy nagy almarajongó vagyok :D és a máglyarakáson kívül minden jöhet, ami almás :)))
A következő desszertbe szinte első látásra beleszerettem :) De ez nem meglepő, hiszen...
...nagyon látványos, kitűnő vendégváró :)
Almarózsa
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
3 db alma
fahéjas cukor vagy cukor és őrölt fahéj
fél citrom
vaj
lekvár (elhagyható)
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrom levével meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük vigyázva, hogy az almaszeletek ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsepegtetjük, ha kész van.
Már így guszta! |
Ezalatt a leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral, és pizzaszeletelővel vagy egy éles késsel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük
Lekvárral forrón vékonyan megkenhetjük, majd tálalásnál egy kis porcukorral megszórjuk.
Nekem már a sütésnél eldőltek...:D |
Mivel válság van, nem öntöttem ki az ízesített almalevet :)
Nagyon finomnak találtam. Hűtve az igazi! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése