Gazdagon töltött karaj
2 szelet karaj
1 közepes méretű hagyma
2 szelet szalonna
1 kisebb konzerv gomba
1 ek konzerv kukorica
tömlős sajt vagy akár trappista sajt
a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
reszelt sajt a zsemlemorzsába
ezenkívül:
fogpiszkáló vagy hústű
A hússzeleteket kiklopfoltam, megsóztam. Közben egy serpenyőben olajat forrósítottam, rádobtam a felkockázott szalonnát, az apróra vágott hagymát, a gombát. Ételízesítővel megfűszereztem, mert a gomba izét jobban kiemeli, mint a só. Egy evőkanálnyi kukoricát is szórtam közéjük, levettem a tűzről, majd nyomtam rá tömlős sajtot.
Míg kicsit hűlt a töltelék, addig előkészítettem a panírozáshoz a tálakat: az egyikbe lisztet szórtam, a másikban tojást vertem fel, és a harmadikban zsemlemorzsához reszeltem sajtot. Mindegyik kivert karajba raktam 1-2 kanálnyi tölteléket és fogpiszkálóval - akinek van hústűje, az azzal - összetűztem. Bepaníroztam majd a forró olajba raktam a töltött húsokat. Egyik oldalát fedő alatt, a másik oldalát már fedő nélkül készre sütöttem.
Hasábburgonyával és salátával tálaltam.
Kívül ropogós, belül omlós husikák lettek :) |
Felirat hozzáadása |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése