Gyomorkímélő és gyorsan elkészül...
Burgonyamentes szilvás gombóc
0,5 l víz
2 ek étolaj
só
0,5 l (!) liszt
2 tojás
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük. A tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Áttesszük a gyúródeszkára, néhány mozdulattal felgyúrjuk, majd 1 centi vastagra nyújtjuk és kockákra vágjuk. Az elkészített gombócokat lobogó forró vízbe rakjuk, egyszerre csak annyit, amennyi az edény alján kényelmesen elfér. Gyors tűzön felforraljuk, és amint a gombócok feljöttek a víz tetejére, azonnal le is szűrjük, vagy lyukas kanállal kiszedjük.
Csak annyit készítünk el így, amennyi az étkezésnél elfogy. Ha marad a gombócokból, azt letakart edényben tegyük hideg helyre. Amikor fogyasztani akarjuk, néhány percre sós vízbe rakjuk, nem forraljuk, csak hagyjuk felmelegedni, s azután kiszedve, fahéjjal ízesített morzsába forgatjuk. Így olyan, mintha frissen készült volna.
Nem keményedik meg, amikor kihűl. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése