Olyan édességre gondoltam, ami gyorsan, szinte ripsz-ropsz megvan, de azért mutatós is legyen. Ja, és persze, Tominak, az öcsémnek is jusson :D Pénteknél hamarabb, mikor hazalátogat hétvégére, nem tanácsos a sütésnek nekilátni, mert másnapra nem marad belőle egy morzsa sem :)
Nagyon finom és egy szelet nem elég...
Csokoládés körtetorta 2 rétegű
4 közepes méretű körte
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
1,5 tk sütőpor
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
A csokit darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. Amíg a csoki hűl, meghámozzuk a körtéket, kivájjuk a magházukat és vékony cikkekre vágjuk. Egy 24 vagy 26 cm-es piteformát kikenünk vajjal, és szépen elrendezzük aljára a körteszeleteket - mivel fordított körtetortáról van szó, fontos a gyümölcsök rendezettsége.
Sajnos, nem sikerülhettek a cikkek szebbre, mert elég sok csúnya folt volt a körtedarabok között... |
A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjük, beletesszük a langyos csokit, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet is. A körték tetejére simítjuk a csokis masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon, légkeverésesnél 180 fokon kb. 20 percig sütjük
Kihűlés után tálalhatjuk.
Az alját és a tetejét is körtecikkek képezik :) |
8 szelet lesz belőle, már ha úgy vágjuk fel, mint a tortát szokás... Persze eloszthatjuk 16 felé is, csak úgy vékonyabb szeleteket kapunk. És ezzel nem spórolunk, mert ebből 1 szelet sohasem elég :D
Körtefa körtetortából :D |
Sütés után a felszeletelésre várva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése