Régebben azt sem tudtam, miből mennyi kell, most meg pillanatok alatt összeállítom a sütésre váró masszát.
Az egyik nálunk kapható hetilapban bukkantam rá a következő variációra.
Palacsinta eperlekvárral
a tésztához:
500 ml tej
3 tojás
csipetnyi só
3 kk kristálycukor
200 g sima liszt
olaj a sütéshez
a töltelékhez:
300 g eperlekvár
a szóráshoz:
porcukor
a díszítéshez:
eperszemek
A tejet elkeverjük a tojásokkal, a csipetnyi sóval, a cukorral és az átszitált liszttel. Sima híg tésztává keverjük és kb. 15 percet pihentetjük a hűtőben.
Egy serpenyőbe egy csepp olaj segítségével a tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A kész palacsintákat eperlekvárral megkenjük, feltekerjük, megszórjuk porcukorral és végül friss eperszemekkel díszítjük.
Ez nem eperlekvár, hanem... |
Megszórtam porcukorral, majd fahéjjal, végül tejszínhabot nyomtam rá. |
A recept 4 személyre szól. A kristálycukrot barna cukorral helyettesítettem. Sajnos, csakúgy mint eper, eperlekvár sem volt itthon, ezt mással pótoltam. Kitaláljátok, mivel?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése