Ma sort is kerítettem rá.
A hétvégéről megmaradt a konzerves kukorica fele, ezért valamilyen kukoricás ételreceptet kerestem az újságban meglelhető receptek között.
Végül Hegyi Zsuzsánna Almás kukoricasalátáját készítettem el:
30 dkg morzsolt csemegekukorica, 5 dkg sajt, 1/2 db savanykás alma, 1-2 ek majonéz, 1 ek joghurt, só, bors, kevés cukor
A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, és salátástálba tesszük. A meghámozott almát és a sajtot lereszeljük, majd a kukoricához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a majonézt és a joghurtot is. Kevés cukorral édesíthetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
A megmaradt almaszeletekkel és petrezselyemzölddel díszítettem. |
Csak a fele mennyiséget készítettem el, de azt mind megettem :))) Nagyon ízlett. A kijevi pulykamellel finom fogás volt.
Köszönöm, Zsuzsánna, a receptet!
örülök, hogy megérkezett! :) kívánom, hogy sok finomságot süss belőle!
VálaszTörlés